Доступність посилання

ТОП новини

Не пора «поховати Путіна»?


Надто багато людей захопилися ідеєю «поховати Володимира Путіна»
Надто багато людей захопилися ідеєю «поховати Володимира Путіна»
Обмовка ведучої сибірського телеканалу переросла в інтернет-сенсацію. Надто багато людей захопилися ідеєю «поховати Путіна», хоч ішлося, звичайно, про багатолітнє російське питання – чи не пора поховати Леніна.

Молода журналістка Марія Бухтуєва з кемеровського телебачення навряд чи думала, що заживе загальноросійської слави. Не встигла обмовка злетіти з її вуст лише кілька днів тому, 28 січня, як її випуск новин став хітом російськомовного інтернету.

«Чи потрібно поховати Володимира Путіна? Цю тему зараз активно обговорюють в інтернеті. А подав цю ідею кандидат на президента Михайло Прохоров. Бізнесмен вважає, що з цього питання потрібно негайно провести референдум. І на цю ідею надійшло багато відгуків від користувачів», – сказала Марія Бухтуєва.


Виявилося, що користувачі хочуть обговорювати не так долю мумії комуністичного вождя, як майбутнє нинішнього прем’єр-міністра, а незабаром, ймовірно, і президента країни, Володимира Путіна. І хоча журналістка вибачилася за свою обмовку і виправилася, сказавши, що вона мала на увазі звичайно ж Леніна, а не Путіна, користувачам ідея сподобалася. Протягом лише трьох днів відео в мережі Youtube переглянуло півмільйона осіб.

Один із користувачів розмістив 15-хвилинне відео сторінки Марії Бухтуєвої в «Живому журналі» (LiveJournal), а там – хвиля народної підтримки. Марію вітали, їй дякували і підтримували всілякими іншими способами.


В іншій інтерактивній мережі, «В контакте», відео з обмовкою Марії передивилися тисячі глядачів, і 14 тисяч із них залишили свої слова підтримки.


Реакція користувачів занепокоїла тих, від кого залежить доля молодої журналістки. Її перевели на випуски погоди, а коли хвиля інтересу до її обмовки і не думала спадати, Марію Бухтуєву покликали в ефір ще раз, щоб вона розказала, чи з нею, бува, нічого не сталося. На що вона відповіла, що з нею все в порядку і її життю і кар’єрі нічого не загрожує. Що, мовляв, самозрозуміла річ, бо ж «ми живемо в демократичній країні».


Відео з обмовкою Марії Бухтуєвої розмістили поруч із дискусією ієрархів Російської православної церкви, які, не називаючи Леніна по імені, згадували, що «головного терориста на Землі» потрібно не просто поховати, а зробити це на другому боці місяця, «щоб і видно не було».


Також винахідливі користувачі Інтернету не могли пройти повз паралель із похороном північнокорейського диктатора Кім Чен Іра.


Сплеск інтернетівського ентузіазму збігся у часі з підготовкою мітингів опозиції, яка вимагає проведення чесних президентських виборів. Іншими словами, опозиціонери хочуть відправити головного претендента на президентську посаду, Володимира Путіна, на політичний спочинок, а в обмовці сибірської журналістки вчувають фрейдівську помилку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG