Доступність посилання

ТОП новини

Україна розраховує на участь Європи в модернізації ГТС – Янукович


Україна розраховує на реалізацію своїми європейськими партнерами і міжнародними фінансовими організаціями домовленостей про участь у модернізації її газотранспортної системи, заявив Президент Віктор Янукович у своєму виступі на 48-й Мюнхенській конференції з питань безпеки в п’ятницю.

Йдеться, зокрема, про домовленості, досягнені на міжнародній конференції Україна – ЄС у Брюсселі 23 березня 2009 року, додав він.

За словами Президента, збереження цього ефективного, надійного і зручного маршруту в належному технічному стані та його максимальне комерційне використання є в інтересах усіх учасників європейського енергетичного ринку.

Янукович нагадав, що, за його словами, вже протягом багатьох років Україна є надійним транзитером природного газу в Європу, і сьогодні близько 70 відсотків російського газу поставляється до країн Євросоюзу трубопроводами України. При цьому потенціал української газотранспортної системи зараз використовується лише на дві третини.

Водночас Україна має й найпотужнішу в Європі систему підземного зберігання природного газу, яка налічує 13 сховищ загальною активною ємністю близько 32 мільярдів кубометрів, додав він.
XS
SM
MD
LG