Доступність посилання

ТОП новини

У сирійському місті Хомс у п’ятницю загинули понад двісті людей – правозахисники


Базована у Великобританії сирійська правозахисна група повідомляє, що у п’ятницю в місті Хомс загинули сотні мирних громадян. За даними правозахисників, 217 людей були вбиті, сотні поранені, коли урядові сили відкрили вогонь по демонстрантах.

Водночас офіційні сирійські ЗМІ заперечують причетність сил безпеки до насильства в Хомсі.

Місто Хомс є одним із центрів протесту в Сирії. Майже рік у цій країні сили безпеки силою намагаються придушити антиурядові виступи, учасники яких вимагають відставки президента Башара Асада.

Рада безпеки ООН цього тижня розпочала дебати про ситуацію в Сирії. Розроблений дипломатами європейських і арабських країн та підтриманий Лігою арабських держав проект резолюції Ради безпеки спрямований на припинення насильства в країні. Він передбачав відставку президента Башара Асада, створення перехідного уряду і оголошення дострокових виборів.

Росія, яка неодноразово використовувала право вето в сирійському питанні, відкидає частину пропозицій. Заступник міністра закордонних справ Росії Геннадій Гатилов заявив у п’ятницю, що його країна «не може підтримати» також і новий, значно послаблений проект резолюції Ради безпеки ООН щодо Сирії.
XS
SM
MD
LG