Доступність посилання

ТОП новини

Росія: мороз протесту не завада (ФОТО, ВІДЕО)


Учасники мітингу перед його початком пройшли ходою вулицею Велика Якіманка – від Калузької до Болотної площі
Учасники мітингу перед його початком пройшли ходою вулицею Велика Якіманка – від Калузької до Болотної площі
У мітингу «За чесні вибори», який відбувся в Москві на Болотній площі, взяли участь щонайменше 120 тисяч людей. Про це заявив один із організаторів акції Володимир Рижков. Це вже третій потужний опозиційний виступ з вимогою проведення чесних виборів. Кореспондент Радіо Свобода з місця подій повідомив, що Болотна площа не вмістила всіх учасників акції.
Мітинг «За чесні вибори»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:52 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Уперше з протестами проти імовірної фальсифікації виборів до Державної Думи громадяни Росії вийшли 10 грудня – менш як через тиждень після завершення голосування. Вдруге масові демонстрації в Москві та інших російських містах відбулися 24 грудня.

Сьогоднішні акції протесту відбулися за місяць до 4 березня – дати виборів президента Росії, за підсумками яких чинний прем’єр-міністр країни Володимир Путін планує повернутися на посаду глави держави.
Хода і мітинг «За чесні вибори» у Москві:
Ініціатори акції «За справедливі вибори» сподівалися, що на масовість мітингів суттєво не вплинуть сильні холоди, які нині охопили більшість регіонів Росії. Зокрема, в Москві у суботу температура не піднімалася вище мінус 17 градусів.

Дуже відмінні від оцінок організаторів мітингу «За чесні вибори» оцінку кількості учасників мають у російському міністерстві внутрішніх справ. Поліція повідомляє про те, що чисельність мітингу на Болотній площі не перевищила 34 тисяч. Натомість на Поклонній горі, де відбувся провладний мітинг, за оцінками правоохоронців, зібралися до 128 тисяч осіб. Ці люди тримали в руках плакати «Путін крутий!», «Хаос – ні, Путін – так!»
Акції 4 лютого в Москві та регіонах
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:12:30 0:00
Мітинги «За чесні вибори» відбулися у десятках російських міст. У Єкатеринбурзі на вулиці вийшли близько двох тисяч людей, таку ж кількість зібрав мітинг в Омську та Новосибірську. Акції протесту відбулися також у Кемерово, Новокузнецьку, Владивостоку, Іркутську, Барнаулі, Челябінську та інших містах.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG