Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: Тимошенко можуть лікувати поза колонією


Україна буде вдячна за допомогу закордонним лікарям у лікуванні колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, але це має відбуватися на території України. Про це заявив президент Віктор Янукович на прес-конференції в Мюнхені, розповідаючи про свою розмову з державним секретарем США Гілларі Клінтон, передає УНІАН.

Президент зауважив, що під час зустрічі з Клінтон він говорив про те, що Україна зацікавлена у якнайкращому лікуванні Тимошенко, в тому числі закордонними лікарями, і сьогодні бажання направити своїх медиків виявили Німеччина та Канада.

Він підкреслив, що українська сторона готова надати для лікування Тимошенко будь-які потужності українських медичних установ, в тому числі обладнання. Він не виключив, що це лікування може відбутись поза межами колонії, в якій зараз перебуває Тимошенко.

«Ми будемо дивитись, чи можливо це в межах українського законодавства», – сказав Янукович. Президент зауважив, що треба реформувати кримінальне законодавство України, зокрема, і ту статтю, за якою засуджено Тимошенко.

У п’ятницю на 48-й Мюнхенської конференції з питань безпеки Янукович заявив, що єдиною перешкодою на шляху європейської інтеграції України є нині питання колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Цього тижня Вашингтоні під егідою Комітету з питань закордонних справ Сенату США відбулися слухання про ситуацію в Україні. Сенатор Джін Шагін, яка вела слухання, зазначила тоді, що політично мотивовані судові процеси та переслідування опозиції вже коштували Україні дорого.

Звільнення Юлії Тимошенко та інших колишніх урядовців вимагає і Парламентська асамблея Ради Європи. В ухваленій наприкінці січня резолюції про діяльність демократичних інституцій в Україні ПАРЄ закликає також зняти звинувачення, висунуті проти колишніх членів українського уряду.
XS
SM
MD
LG