Доступність посилання

ТОП новини

Мюнхенська конференція розглядає Арабську весну і кібербезпеку


Міжнародна Мюнхенська конференція з безпеки в неділю, третього й останнього дня своєї роботи, розглядає як головні питання порядку денного наслідки Арабської весни і загрозу кібернападів.

У дискусії про зміни, що відбулися і відбуваються в Північній Африці і на Близькому Сході після того, як повстання проти встановлених там порядків уперше спалахнуло в Тунісі рік тому, виступила, зокрема, активістка з Ємену, лауреат минулорічної Нобелівської премії миру Тавакуль Карман. Вона, засновниця організації «Журналістки без кайданів», стала першою арабською жінкою-лауреатом Нобелівської премії миру і наймолодшим досі її лауреатом, отримавши цю відзнаку за її роль у боротьбі за права жіноцтва, за демократію й мир у її рідному Ємені, де тривають протести проти президента Алі Абдалли Салеха, який уже передав владу заступникові, але отримав імунітет від судового переслідування за зловживання часів його влади.

Серед учасників іншої головної дискусії, про кібербезпеку, є, зокрема, колишній директор ЦРУ США Майкл Гейден, єврокомісар із питань цифрових технологій Нелі Крус чи російський фахівець із захисту комп’ютерних даних Євген Касперський.
XS
SM
MD
LG