Доступність посилання

ТОП новини

Кримська міліція «знешкодила» землю в посилці народним депутатам


Відправником були активісти інтернет-руху «Кримські партизани»
Відправником були активісти інтернет-руху «Кримські партизани»
Сімферополь – У Криму на Головпоштамті Сімферополя спеціальний підрозділ кримської міліції за підтримки саперів, пожежників і медиків вилучив підозрілий поштовий пакунок, в якому виявилася «речовина коричневого кольору». Близько кілограма кримської землі 6 лютого активісти неформального інтернет-руху «Кримські партизани» відправили поштою депутатам Верховної Ради України від провладної більшості. Таким чином вони протестували проти планів українського парламенту уже цього тижня ухвалити закон «Про ринок землі». Однак посилка від громадських активістів до адресата не дійшла.

У понеділок увечері правоохоронці повністю евакуювали всіх відвідувачів Головпоштамту Сімферополя, біля його приміщення упродовж кількох годин чергували автомобілі пожежної охорони і «швидкої медичної допомоги». За повідомленням офіційного сайту кримського главку Міністерства з надзвичайних ситуацій України, під вечір 6 липня до рятувальників надійшло повідомлення від чергового МВС, про виявлення предмету, схожого на вибухонебезпечний. Втім, сапери і рятувальники, які прибули на місце, вибухівки не знайшли.

У правоохоронців дещо інша версія. За інформацією інспектора зі зв’язків з громадськістю і пресою сімферопольського міськуправління внутрішніх справ Оксани Сорокопудової, телефонний дзвінок про «підозріле поштове відправлення» надійшов міліціонерам від працівників Головпоштамту. Співробітники міліції знайшли бандероль, адресовану на ім’я народного депутата України Олександра Єфремова.

«Коробку виявили, в ній була речовина коричневого кольору, за припущеннями, земля. Її відправили до відділу особливо небезпечних речовин Санепідемстанції на дослідження. За цим фактом проводиться дослідча перевірка», – розповіла Оксана Сорокопудова.

«Кримські партизани» протестуватимуть і далі

Учора ж, як повідомило Радіо Свобода, кілька десятків сімферопольців, які об’єдналися в соціальних інтернет-мережах у неформальну групу «Кримські партизани», провели публічну акцію, під час якої пропонували відвідувачам Головпоштамту Сімферополя відправити одному з лідерів фракції Партії регіонів, народному депутату Олександру Єфремову по жмені кримської землі. В рядку оціночної вартості бандеролі відправники написали, що вона «безцінна».

Таким чином вони висловили протест проти намірів проурядової більшості ухвалити закон «Про ринок землі». Згаданий законопроект передбачає дозвіл на продаж земель сільськогосподарського призначення, що неоднозначно розцінюється політиками і суспільством.

Координатор акції з пересилання кримської землі до Верховної Ради України, активіст інтернет-руху «Кримські партизани» Сергій Веселовський розповів Радіо Свобода, що під час заходу проводилася оперативна відео-зйомка і працівниками міліції, і співробітниками СБУ. Кожну жменю землі відкрито пакували у конверт, а потім – у коробку бандеролі. Тож він каже, що був «здивований такою неадекватною реакцією влади».
Вони бояться свого власного народу, але ще більше бояться київського керівництва
Сергій Веселовський

За його словами, це виглядає «панікою кримського начальства». «Вони бояться, звісно, свого власного народу, але ще більше бояться київського керівництва. Виходячи з принципу «як би чого не вийшло», вони зробили своїм партійним начальникам ведмежу послугу. Наша акція могла пройти непомітною, а так ці хлопці на всю Україну прогриміли інформаційною бомбою», – заявив Сергій Веселовський.

У понеділок спікер українського парламенту Володимир Литвин сказав, що парламент, ймовірно, не розглядатиме проект закону «Про ринок землі» під час чергової сесії, яка розпочалася 7 лютого. Тим часом представники інтернет-руху «Кримські партизани» заявили, що акції протесту проти цього законопроекту триватимуть як в соціальних мережах, так і «в реальному житті».
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG