Доступність посилання

ТОП новини

«Сині відерця» Путіну: обіцянка зменшити кількість «мигалок» – базікання


Активісти руху «Сині відерця» влаштували показову демонстрацію в знак протесту проти надання вищим посадовим особам привілеїв на дорозі, Москва, 3 липня 2012 року
Активісти руху «Сині відерця» влаштували показову демонстрацію в знак протесту проти надання вищим посадовим особам привілеїв на дорозі, Москва, 3 липня 2012 року
Російські активісти, які вимагають використання спеціальних транспортних сингалів тільки на машинах екстрених служб, називають «популізмом» обіцянку прем’єр-міністра Володимира Путіна скоротити використання так званих «мигалок», якщо його оберуть президентом. Активісти руху «Сині відерця» вважають заяву Путіна політичною маніпуляцією, яка має на меті «переманити на його бік усіх тих, хто не задоволений ситуацією на дорогах».

На зустрічі з довіреними особами кандидат на посаду президента Росії Володимир Путін заявив, що якщо його оберуть на виборах 4 березня, він скоротить кількість машин із «мигалками» до кількох десятків одиниць.

«Звичайно, можна безболісно скоротити кількість «мигалок», залишивши їх тільки у посадових осіб, які мають право на державну охорону і яким потрібен фізичний захист. Це буде незначна кількість. Ну, і звичайно, у спецтранспорту, поліція, швидка допомога, служба МНС, і так далі», – сказав Володимир Путін, запевняючи, що йдеться про «кардинальне скорочення».

Проте обіцянка Володимира Путіна не справила враження на активістів руху «Сині відерця», які протестують проти зловживань машин із «мигалками», які їздять по зустрічній смузі, на червоне світло і з іншими порушеннями правил дорожнього руху.
Те, що він говорить, це звичайний передвиборчий піар
Данило Лінделе

«Путін – базікало. Щоб скоротити кількість «мигалок», не потрібно чекати на вибори», – наголосив координатор руху Данило Лінделе у своєму блозі на сайті радіо «Ехо Москви». За його словами, він хоч зараз може скасувати постанову, якою регламентується використання спецсигналів і видати нову. «Але він цього робити не буде, бо на носі вибори президента. І те, що він говорить, це звичайний передвиборчий піар», – зауважив активіст «Синіх відерець».

Путін хоче залучити «Сині відерця» до політичної гри?

Данило Лінделе нагадує, що подібні ініціативи, які Путін уже виявляв у 2006 році, ні до чого не призвели, і кількість людей із «мигалками» на дорозі не зменшилася.

«Поліцейські, слідчі, депутати і чиновники як продовжували «свавільничати» на дорозі, так і продовжують це робити зараз», – зазначив координатор руху «Синіх відерець». Данило Лінделе говорить, що причина появи «мигалок» у людей, які не мають права ними користуватися, в тому, що вони вважають, що не всі мають бути рівними перед законом. І постановою влади цю ситуацію не можна змінити. Якщо Путін хоче щось змінити, то нехай зараз заборонить порушувати правила дорожнього руху, і тоді «Сині відерця» йому повірять.

Інакше заява Путіна – це спроба залучити прихильників руху «Сині відерця» до політичної гри, в яку сам рух відмовляється грати, бо позиціонує себе поза політикою, вважає один із лідерів цього руху.
  • Зображення 16x9

    Марія Щур

    В ефірі Радіо Свобода, як Марія Щур, із 1995 року. Кореспондент, ведуча, автор програми «Європа на зв’язку». Випускниця КДУ за фахом іноземна філологія та Центрально-Європейського університету в Празі, економіст. Стажувалася в Reuters і Financial Times у Лондоні, Франкфурті та Брюсселі. Вела тренінги для регіональних журналістів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG