Доступність посилання

ТОП новини

США: Асад мав 11 місяців для припинення насильства в Сирії


США скептично ставляться до слів президента Сирії Башара Асада про припинення насильства в цій країні. Таку обіцянку Асад дав на зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Дамаску.

Речниця Держдепартаменту Вікторія Нуланд нагадала, що сирійський президент мав достатньо часу для адекватних дій.

«Якщо Асад насправді підтримує припинення насильства, то він має зробити те, чим нехтував ці одинадцять місяців. Він може зупинити напади свої сил на беззбройних людей у Хомсі, Хамі, передмістях Дамаска, про які зараз повідомляють», – сказала Вікторія Нуланд.

На зустрічі з керівником російської дипломатії Асад заявив про підтримку попереднього плану Ліги арабських держав, який закликав до діалогу з опозицією, звільнення затриманих учасників протесту і виведення військ із міст.

Водночас сирійський лідер відкинув останній план Ліги арабських держав, у якому міститься заклик до Асада передати владу заступникові і підготувати цивілізований процес зміни влади.

Росія і Китай раніше заблокували ухвалення резолюції Ради безпеки ООН щодо Сирії.

Тим часом, сирійські війська продовжують атакувати місто Хомс, з якого повідомляють про 19 загиблих у вівторок. Урядові сили обстрілюють також місто Хама.

Раніше найбільші європейські держави оголосили про відкликання своїх послів з Дамаска через повідомлення про нові жертви в Сирії.
XS
SM
MD
LG