Доступність посилання

ТОП новини

Авторитаризм створює проблеми Януковичу(огляд преси)


Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Київ – Політичний досвід Януковича сприяв формуванню у нього напівавторитарного мислення: якщо є шанс, треба владу брати. Зараз же регіонали розплачуються за надмірну концентрацію влади. Авторитаризм та необхідна відповідальність створюють серйозні проблеми і Януковичу, і всій владній вертикалі. Про це в «Газеті по-українськи» стверджує політолог Володимир Фесенко. Стаття називається «Президент розслабився».

Розвинені європейські країни роблять максимально сприятливий податковий клімат, щоб урізноманітнити джерела надходження коштів у виші та збільшити ефективне їх використання. Натомість в Україні інвестиції в людський капітал, що здійснюються безпосередньо громадянами, додатково обкладаються різними податками, наголошує газета «Голос України». Скажімо, приватні вищі навчальні заклади повинні сплачувати податок з прибутку, отриманого від надання освітніх послуг. Про необхідність його скасування наголошується в публікації «Готується законопроект».

«У лютому пенсії можуть не виплатити» – у матеріалі під таким заголовком «Ізвєстія» в Україні» інформують, що Пенсійний фонд України профінансував виплату пенсій на поточний місяць лише на чверть від необхідного. Чиновники сподіваються, що гроші з’являться незабаром внаслідок податку від операцій з офшорними компаніями. Новий збір, за підрахунками урядовців, дозволить компенсувати втрати бюджету і збільшити надходження в Пенсійний фонд майже на мільярд гривень.

Земельна реформа, яка до останнього часу позиціонувалась як один з найбільш невідкладних проектів української влади, відкладена в довгу шухляду. Віктор Янукович закликав депутатів не поспішати і приділити більше уваги шліфуванню законопроекту про ринок земель. Ця робота, як прогнозують «Економічні відомості» затягнеться, щонайменше до осені.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG