Доступність посилання

ТОП новини

Митрополит Володимир керує Київською єпархією і під час хвороби – лист


Глава Української православної церкви (Московського патріархату) митрополит Володимир залишив за собою право керувати Київською єпархією і під час хвороби. Про це йдеться у зверненні митрополита до учасників зборів Київської єпархії, оприлюдненому на сайті УПЦ (МП).

«Рішенням Священного Синоду від 26 січня 2012 року на час нашої хвороби тимчасово керуючим Київською єпархією призначено митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла. Дякую Священному синоду за надану нам допомогу в управлінні Київською єпархією. Залишаю за собою право бути керуючим архієреєм Київської кафедри», – йдеться у зверненні.

Водночас митрополит Володимир наголошує, що «на час недуги» благословляє митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла «бути старшим вікарієм міста Києва та Київської єпархії» (вікарій – заступник глави – ред.). «Рішення по Київській єпархії приймати колегіально з очільниками вікаріатств, подаючи на наше затвердження та підпис. Канцелярії Київської митрополії звершувати свої функції в звичному режимі. Кореспонденцію та документи для ознайомлення та затвердження передавати через нашого особистого секретаря», – йдеться у листі глави УПЦ (МП).

Видання «Коммерсант-Украина» у черговому номері пише, що лист митрополита «став його першою реакцією на рішення, ухвалені наприкінці січня Священним синодом». Учасники синоду тоді зокрема вирішили скасувати створену раніше комісію з трьох архієреїв, яка під час хвороби митрополита колегіально керувала Київською єпархією, і передати цю функцію одноособово митрополиту Павлу.

Видання також посилається на речника глави УПЦ (МП) Георгія Коваленка, який наголосив, коментуючи оприлюднене звернення, що «нічого особливого не сталося», водночас «митрополит нагадує, що Київською кафедрою керує саме він».
XS
SM
MD
LG