Доступність посилання

ТОП новини

Глава МЗС Польщі: Україна не переконала світ у демократичності процесу над Тимошенко


Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що українській владі не вдалося переконати світову спільноту у тому, що процес у справі Юлії Тимошенко є демократичним. Про це він заявив журналістам у Києві.

«Якби мене запитали, чи українській владі вдалося переконати світову думку, що рішення суду по справі Юлії Тимошенко було демократичним, я відповів би: ні, українській владі це не вдалося», – наголосив він.

Натомість, як зазначив на спільній прес-конференції міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, демократія зокрема передбачає відповідальність усіх перед законом у разі скоєння злочину. «Чи ти член уряду, чи глава уряду – маєш відповідати так само, як і пересічний українець», – сказав Грищенко.

За словами міністра, Україна усвідомлює необхідність якнайшвидше реформувати чинну судову систему відповідно до європейських вимог і стандартів. Він нагадав, що до Верховної Ради подано проект нового Кримінального кодексу, в якому зокрема враховано пропозиції Венеціанської комісії.
XS
SM
MD
LG