Доступність посилання

ТОП новини

Єгипет готовий втратити допомогу США, щоб покарати НУО


Неурядові організації (НУО) в Єгипті влада звинувачує у фінансуванні протестів
Неурядові організації (НУО) в Єгипті влада звинувачує у фінансуванні протестів
Єгипет заявляє, що його не переконають аргументи про втрату потенційної американської допомоги для того, щоб він відмовився розслідувати фінансування з-за кордону своїх неурядових організацій (НУО).

Прем’єр-міністр Єгипту Камаль Ґанзурі заявив у середу, що його уряд продовжить розслідування відносно 19 американських громадян, що працюють в неурядових організаціях в Єгипті, незважаючи на заклопотаність цим Вашингтона.

Один із 19 американців є сином міністра транспорту США Рея Лахуда.
За словами Ґанзурі, справи американських громадян та інших людей, що працюють у фінансованих з-за кордону неурядових організаціях, будуть розглядатися відповідно до єгипетських законів.

Влада Єгипту в понеділок оприлюднила список членів неурядових організацій (НУО), яких хоче притягнути до відповідальності за причетність до незаконного фінансування з-за кордону єгипетських продемократичних НУО.

У списку серед 43 учасників неурядових організацій 19 громадян США, двоє німців із Фонду Конрада Аденауера, двоє сербів, два ліванці, норвежець, палестинець, йорданець, а також 14 єгиптян.

Три провідних американських сенатори попередили, що дії Єгипту можуть привести до розриву відносин зі США.

США надають Єгипту, який вже тривалий час є одним з їхніх ключових прихильників на Близькому Сході, 1,3 мільярда доларів допомоги щорічно.
XS
SM
MD
LG