Доступність посилання

ТОП новини

Обпечену дитину зі Львова вже транспортують у США


Спеціальний літак, який прибув у Львів, аби транспортувати у Бостонський опіковий центр 11-річного Андрія Царинського, вже вирушив у пункт призначення.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, літак прибув у Львів у четвер вранці, двох лікарів одразу привезли у Львівський шпиталь №8, де перебуває хлопчик, що отримав опіки 80% тіла. Лікарі оцінили стан дитини як стабільно важкий, водночас наголосили, що у хлопчика є шанс вижити.

Щоб перевезти обпечену дитину на летовище, з приміщення лікарні до реанімобіля працівники МНС зробили так званий теплий коридор з покривал і целофану.

Під час перельоту літак робитиме чотири посадки. У США хлопчика супроводжує його опікун.

Раніше медики Бостонського опікового центру погодилися безкоштовно провести Андрію Царинському пересадку й нарощування шкіри. Громада Львова та області зібрала понад 100 тисяч доларів для транспортування його у США.

Пожежа у будинку, де мешкала родина хлопчика, сталася 4 лютого. Внаслідок пожежі померли матір Андрія Царинського, його 13-річна сестра, 2-річний брат, дідусь та бабуся.

Причиною пожежі, за офіційною версією МНС, стало порушення правил пожежної безпеки та експлуатації печі, якою сім’я обігрівала дерев’яний будинок.
XS
SM
MD
LG