Доступність посилання

ТОП новини

Міністри фінансів єврозони висловлюють сумнів щодо успіху Греції


Брюссель: прем’єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер розмовляє з міністром фінансів Греції Евангелосом Венізелосом, 9 лютого 2012 року
Брюссель: прем’єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер розмовляє з міністром фінансів Греції Евангелосом Венізелосом, 9 лютого 2012 року
Міністри фінансів країн єврозони висловлюють сумніви з приводу нового плану суворих заходів, на який раніше у четвер погодилися лідери провідних політичних партій Греції.

Глава Єврогрупи, яка об’єднує міністрів 17 країн, прем’єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер вважає, що на вечірній зустрічі міністрів в Брюсселі у четвер ніяких рішень ухвалено не буде.

«Не думаю, що сьогодні ми досягнемо остаточного рішення. Ми маємо обговорити декілька елементів пропозицій, які нам були запропоновані. Сьогодні навряд чи буде остаточне рішення. Але це – не катастрофа», – заявив він.

Міністр фінансів Німеччини Вольфґанґ Шойбле, в свою чергу, заявив, що грецький план поки що підписати неможливо.

Міністри єврозони зібралися відразу після того, як Греція повідомила про досягнення політичного консенсусу щодо нових заходів скорочення бюджетних витрат, які необхідні для отримання чергового пакету міжнародної допомоги.

Угода стала підсумком багатоденних переговорів. Четвер був останнім терміном, коли грецькі політики могли домовитися про нові реформи, оскільки на цей день запланована зустріч Єврогрупи. Без другого пакету порятунку, на загальну суму в 130 мільярдів євро, який Греція має отримати від «трійки» – Єврокомісії, Міжнародного валютного фонду та Європейського центрального банку, – цій країні загрожує дефолт.
XS
SM
MD
LG