Доступність посилання

ТОП новини

Сікорський: у ЄС поки немає політичної волі підписати з Україною угоду про асоціацію


Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський наголошує, що хоч угоду про асоціацію з ЄС ймовірно парафують протягом наступних кількох тижнів, у Євросоюзі поки немає політичної волі для її підписання, а тим паче – для ратифікації. Про це він сказав в інтерв’ю «5-му каналу».

«Я переконаний, що документ буде парафовано й офіційно підписано, з технічної точки зору, протягом наступних кількох тижнів. Але після цього виникає питання підписання і ратифікації Європейським парламентом від імені Європейського Союзу, а також усіма країнами-членами ЄС. І наразі я маю сказати, що немає в ЄС політичної волі й не існує політичних умов у наших відносинах для того, щоб розраховувати навіть на підписання угоди. Оскільки є відчуття, що принципи, задекларовані в угоді про асоціацію, верховенство права, демократія, в Україні повною мірою не виконуються», – заявив міністр закордонних справ Польщі.

«Дуже високі кола, що формують громадську думку Європи, не впевнені в тому, що це був чесний процес. І тому я просто не бачу, де можна взяти достатню кількість голосів для того, щоб Європейський парламент ухвалив угоду», – додав Радослав Сікорський.
XS
SM
MD
LG