Доступність посилання

ТОП новини

Власенко: МОЗ вимагає від іноземних лікарів розкрити діагноз Тимошенко українським медикам


Міністерство охорони здоров’я України вимагає від іноземних лікарів, які у Качанівській колонії Харкова оглядатимуть екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко, розкрити її діагноз українським лікарям.

Про це заявив захисник Тимошенко, народний депутат України Сергій Власенко. «У мене є інформація, я не стверджую, що вона стовідсотково достовірна, але вона із джерела, якому я беззаперечно довіряю, це джерело з надр Міністерства охорони здоров’я. Згідно з інформацією мого джерела, станом на позавчора МОЗ вимагало від іноземних лікарів через представників посольств, якщо Тимошенко допустить лише іноземних лікарів до свого огляду, то тоді вони хотіли підписати з ними угоду, щоб вони, іноземні лікарі, розкрили діагноз Тимошенко українським лікарям», – сказав Власенко.

Він висловив обурення цією вимогою і наголосив, що такі дії суперечать законодавству. Крім того, екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко cама виступає проти участі фахівців Міністерства охорони здоров’я у міжнародній комісії лікарів, яка найближчим часом її оглядатиме.

«Ми говоримо про те, що Тимошенко вчора вкотре подала заяву про те, що вона не хоче бачити лікарів Міністерства охорони здоров’я, вона їм не довіряє», – зауважив Власенко. Водночас він наголосив, що Тимошенко продовжує наполягати на допуску до неї доктора медичних наук, професора Миколи Поліщука, якому вона довіряє.

Юлія Тимошенко наразі відбуває покарання у Качанівській колонії Харкова. У жовтні 2011 року її засудили до 7 років позбавлення волі за перевищення службових повноважень під час підписання газових угод із Росією у 2009 році.
XS
SM
MD
LG