Доступність посилання

ТОП новини

Лівія просить Нігер видати сина Каддафі


Лівія вимагає від сусіднього Нігеру видати Ас-Сааді аль-Каддафі, сина колишнього лівійського диктатора Муаммара аль-Каддафі, підтвердив у суботу міністр юстиції Нігеру Мору Амаду.

Водночас міністр наголосив, що його країна не видасть сина Каддафі, бо побоюється, що в Лівії його можуть убити.

При цьому Нігер погодився обмежити свободу пересування Ас-Сааді аль-Каддафі. Його долю планують обговорити міністри закордонних справ двох країн.

У Лівії влада країни, Національна перехідна рада, вимагає від уряду Нігеру «якнайшвидше» видати Ас-Сааді аль-Каддафі і весь його супровід.

38-річний Ас-Сааді Муаммар аль-Каддафі – третій син колишнього лівійського диктатора, професійний футболіст, президент Лівійської футбольної федерації, підприємець, а в час минулорічної громадянської війни – успішний командувач у тодішніх урядових збройних силах. Іще в вересні минулого року, коли війна тривала, він утік до Нігеру. Відтак Інтерпол видав ордер на арешт Ас-Сааді аль-Каддафі після звернення нової влади Лівії, яка розшукує його за звинуваченням у «силовому привласненні власності та в озброєному залякуванні під час його головування у Лівійській футбольній федерації». Президент Нігеру заявляв, що його країна надасть синові Каддафі притулок.

Сам Муаммар аль-Каддафі, а також інший його син Мутассем були вбиті в жовтні минулого року без суду і слідства, коли потрапили до рук своїх супротивників.
XS
SM
MD
LG