Доступність посилання

ТОП новини

Іран застерігає «Хамас» від «компромісу» з Ізраїлем


Верховний керівник Ірану аятола Алі Хаменеї попередив у неділю палестинське ісламістське угруповання «Хамас», щоб воно не йшло ні на які «компроміси» в своїй боротьбі проти Ізраїлю.

Як повідомляє сайт верховного керівника, який є найвищим посадовцем Ірану, Хаменеї закликав бути насторожі й не допустити появи в організації, метою якої є спротив, охочих до компромісу, бо це врешті послабить її.

Ця заява з’явилася в час, коли прем’єр-міністр фактичного уряду «Хамасу», який контролює Смугу Гази, Ісмаїл Ганія перебуває з візитом в Ірані.

Раніше цього місяця лідер «Хамасу» Халед Мешааль підписав домовленість із президентом Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом домовленість, за якою Аббас має очолити тимчасовий уряд національної єдності, що має організувати вибори на палестинських територіях пізніше цього року.

Збройне фундаменталістське угруповання «Хамас», яке не визнає держави Ізраїль і веде з нею боротьбу, фактично повністю контролює Смугу Гази. В Ізраїлі це угруповання вважається терористичним, а Іран розглядають як його чільного спонсора і поставника йому зброї. Ізраїль також виключає можливість вести мирні переговори з палестинським урядом, у якому були б представники «Хамасу».
XS
SM
MD
LG