Доступність посилання

ТОП новини

Держветфітослужба: зразки українського сиру направлено на експертизу в іноземну лабораторію


Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України направила зразки українського сиру в іноземні лабораторії для експертизи на відповідність стандартам якості. Про це повідомив голова Держветфітослужби Іван Бісюк.

«Ми паралельно проводимо дослідження в лабораторіях інших країн. Минулого тижня було відправлено 4 зразки», – цитує Бісюка агенція «УНІАН». Він також зазначив, що зразки відібрано з продукції, виробленої до початку року підприємствами, які звинуватили у фальсифікаті і обмежили експорт до Росії.

За словами очільника відомства, результатів дослідження можна очікувати в середині березня. На запитання, чи за результатами дослідження варто очікувати якихось санкцій, Іван Бісюк відповів, що «ці результати, швидше за все, для підтвердження того, що ми правильно проводимо дослідження в нашому інституті і наших лабораторіях».

Водночас він наголосив, що ветфітослужба продовжує проводити дослідження сирів у власних лабораторіях, і станом на вечір п’ятниці, 10 лютого, «у всіх пробах, які проводили з дослідження сирів, ми рослинних жирів не знайшли ніде».

8 лютого Росспоживнагляд оприлюднив на своєму сайті інформацію про заборону ввезення до Росії сирів трьох українських виробників.
XS
SM
MD
LG