Доступність посилання

ТОП новини

Іран відкидає звинувачення в організації замахів у Делі та Тбілісі


Місце вибуху в Делі біля посольства Ізраїлю, 13 лютого 2012 року
Місце вибуху в Делі біля посольства Ізраїлю, 13 лютого 2012 року
Іран відкинув звинувачення в організації замахів на співробітників ізраїльських дипломатичних місій в Делі і Тбілісі, що сталися протягом понеділка.

Іранський посол в Індії Мегді Набізаде назвав звинувачення «абсолютною брехнею».

Раніше прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що за підривом автомобіля ізраїльського посольства в Делі і спробою аналогічного теракту в Тбілісі стоїть іранська влада. При цьому Нетаньягу зазначив, що напади схожі на недавні спроби замахів на ізраїльтян в Таїланді та Азербайджані, відповідальність за які Ізраїль також поклав на Іран і підтримуване Тегераном ліванське угруповання «Хезболла».

За останніми даними, при вибуху в індійській столиці потерпіли 4 особи. Раніше повідомлялося про двох поранених – водія і дружину одного з дипломатів.

У Тбілісі поліції вдалося вчасно знешкодити бомбу, встановлену під днищем машини співробітника ізраїльського посольства.

Представник Міністерства внутрішніх справ Грузії повідомив журналістам: «Бомбу знайшли в машині грузинського співробітника ізраїльського посольства в Тбілісі. Цю інформацію нам повідомив сам власник машини. Поліції вдалося вчасно знешкодити вибуховий пристрій. Розпочато розслідування, яке має на меті розібратися в усіх деталях події».

Державний секретар США Гілларі Клінтон засудила напади на ізраїльських співробітників посольств в Індії та Грузії як «боягузливі» і запропонувала допомогу США в розслідуванні.
XS
SM
MD
LG