Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція хоче змінити виборче законодавство (огляд преси)


Київ – Після ухвалення нового закону про вибори годі чекати зміни політичної системи. Вона пройшла свою точку неповернення, стверджує в «Газеті по-українськи» політолог Костянтин Матвієнко. Він вважає, що українська політична еліта зацікавлена в консервуванні соціуму, де вона посідає провідні позиції. Заголовок матеріалу: «Інтелектуального і морального оновлення Верховної Ради не буде».

Повернути партійні блоки, знизити прохідний бар’єр і заборонити балотуватися одночасно за списками і мажоритарними округами. Цього сьогодні вимагає опозиція. А ще, як інформують «Ізвєстія» в Україні», опоненти влади також хочуть поєднати вибори столичного голови з парламентськими і провести їх восени нинішнього року. Утім, як зазначає видання, щоб напередодні виборчої кампанії вкотре змінити законодавство, опозиції доведеться звертатись у Конституційний Суд. Конкретніше про це йдеться в статті «Пішли на поправки».

Компанії російських громадян Костянтина Григоришина і Олександра Бабакова поділили між собою контрольні пакети обленерго Вінниччини і Закарпаття. «Економічні відомості» згадують, як за енергетично-розподільчі компанії України ще не так давно боролися з Григоришиним брати Суркіси. Захоплення офісів, «маски-шоу», ув’язнення менеджерів, вилучення реєстрів акціонерів з їх наступним знищенням. Тоді Григоришину довелось поступитись і на кілька років віддалитись від українського енергетичного бізнесу, повністю втративши управлінський вплив у всіх семи енергокомпаніях. Про його теперішні успіхи розповідається в статті «Григоришин переміг».

Інспектори ДАІ вилучатимуть машини у боржників банків, які не платять за автокредитами. Конфісковувати можуть просто на дорозі. Працівникам ДАІ видаватимуть списки та номери автомобілів боржників фінустанов. Це дозволяє постанова Кабміну, яка набирає чинності у лютому. Як інформує «Газета по-українськи», автокредити – найризикованіші для фінустанов. Кожний 10-й позичальник не сплачує кредит. Переважна більшість недобросовісних – ті, що купували авто ціною 150–200 тис. гривень. Купували дорогу машину, щоб підкреслити свій статус. А сплачувати за неї немає чим. Про це докладніше читайте в статті «Водії–боржники відкупляться на трасі».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG