Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко знову відмовилася від обстеження лікарями МОЗ


Колишній прем’єр Юлія Тимошенко відмовилася від обстеження стану її здоров’я фахівцями Міністерства охорони здоров’я і Державної пенітенціарної служби. Про це йдеться у повідомленні Державної пенітенціарної служби.

«Такі заяви Юлії Тимошенко є прямим порушенням вимог чинного законодавства України (зокрема, статті 116 Кримінально-виконавчого кодексу України, якою передбачено консультування, лікування або обстеження залученими лікарями хворого засудженого під наглядом медперсоналу виправного закладу) та розцінюються як небажання проходити засудженою медобстеження в рамках правового поля», – мовиться у повідомленні.

Про відмову Тимошенко від запропонованих послуг українських лікарів складено відповідний акт. «Наразі комісія та супроводжуючі особи ухвалюють рішення щодо подальших своїх дій», – наголошують у Державній пенітенціарній служба.

У вівторок у Качанівську колонію Харкова, де відбуває покарання Юлія Тимошенко, прибула комісія з 11 лікарів, п’ятеро з яких є представниками Канади та Німеччини, шестеро інших – українськими фахівцями.

Раніше Юлія Тимошенко вже багато разів відмовлялася від огляду медкомісією МОЗ.
XS
SM
MD
LG