Доступність посилання

ТОП новини

Британія потерпає від крадіжок металу на брухт


Лондон – Збитки у Британії від крадіжок металу на брухт досягли близько мільярда доларів за рік. Для британської транспортної поліції боротьба з викраденням кабелів і навіть колій зараз поступається за важливістю лише боротьбі із загрозою тероризму. Злодії відважуються на небезпечні для них самих викопування кабелів електропостачання та здирання свинцевих дахів зі старовинних церков.

Це можуть бути навіть шматки колії, але найчастіше йдеться про кабелі зв’язку – зроблені з міді, вони найдорожчі.

Злодії не гребують нічим. Минулого тижня прикрість спіткала відповідальних за будинок-музей найстаршої дочки драматурга Вільяма Шекспіра– там украли свинцеві ринви і труби, встановлені 1720 року. Відновити їх неможливо, бідкаються історики.

Окрім історичних втрат і моральної шкоди, якої завдають злодії, крадучи, наприклад, бронзові меморіальні таблиці з будівель та пам’ятників загиблим, пошкодження мереж зв’язку та електропостачання становить загрозу і для самих зловмисників.

За минулий рік загинуло 10 злодіїв, зокрема від враження електрострумом. Через пошкодження кабелів зупиняються електрички і метро, навіть були випадки вимушеного припинення операцій у лікарнях.

Одна з керівників національної залізничної компанії «Нетворк рейл» Даян Кравтер сказала у парламентському комітеті з питань транспорту, що цілком реальною є загроза перебоїв навіть під час цьогорічної Лондонської Олімпіади.

«Я згадувала про 6-8 випадків крадіжок на залізниці щодня. Я також говорила про тенденцію до зростання. Отже, це загроза і це постійна загроза для нашої мережі», – сказала Кравтер.Вона наголошує, що проблема крадіжок металу є не британською, а загальноєвропейською і навіть світовою.

Пластмасові замінники

Боротьба з крадіжками металу на брухт зараз зосереджена на двох напрямках. Поліція влаштовує рейди на пункти прийому металу і повідомляє про арешти.

Але лише цього недостатньо. Тому готуються нові правила роботи пунктів, за якими, наприклад, прийом металу обов’язково має бути задокументований. Плату готівкою за брухт пропонують заборонити і оплачувати лише на банківські рахунки здавачів, щоб простежувати потоки грошей.

Поки почнуть діяти нові закони і правила, ведуться негайні пошуки виходу зі становища.

Усюди, де можна обійтися без цінного для злодіїв кольорового металу, переходять на дешевше залізо, а в багатьох випадках намагаються використовувати різні пластмаси.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG