Доступність посилання

ТОП новини

Захист Луценка просить виправдального вироку


Захист колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка попросив сьогодні Печерський районний суд Києва ухвалити йому виправдальний вирок. Як заявив адвокат Олексій Баганець, у діях його підзахисного не було складу злочину.

Він вважає, що органи слідства не зібрали доказів вини Луценка, а свідчення свідків та експертів не можуть бути доказами, бо зібрані з порушенням закону.

За словами Баганця, в діях колишнього міністра не було вини ні при виданні наказу про зарахування стажу його водієві, ні при святкування Дня міліції в палаці «Україна» в Києві, що йому інкримінують.

Адвокат також заявив, що утримання його підзахисного під вартою в слідчому ізоляторі незаконне.

Раніше сьогодні Баганець уже заявляв, що не має ілюзій щодо можливості виправдального вироку Луценкові, коли сторона державного обвинувачення попросила суд засудити колишнього міністра до 4 років і 6 місяців позбавлення волі, а його колишнього водія Леоніда Приступлюка до 3 років позбавлення волі умовно.

На думку сторони держобвинувачення, провина колишнього міністра у незаконності працевлаштування його водія Леоніда Приступлюка в МВС, надання йому квартири та нарахування пенсії, а також провина самого Приступлюка повністю доведені.
XS
SM
MD
LG