Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Ради Омельченко просить Генпрокуратуру та СБУ порушити справу проти Путіна


Народний депутат України Григорій Омельченко (позафракційний) надіслав депутатський запит на ім’я Генерального прокурора Віктора Пшонки та глави Служби безпеки України Ігоря Калініна з вимогою порушити кримінальну справу щодо російського прем’єра Володимира Путіна.

«За завдання значної шкоди економічній та національній безпеці України, що створило реальну загрозу державному суверенітету України та як співучасника злочину, за вчинення якого засуджено Юлію Тимошенко», – йдеться в депутатському запиті, текст якого цитує газета «Україна молода».

Посилаючись на дані ЗМІ, Григорій Омельченко зазначає, що «за підписання кабальних для України газових угод Володимир Путін пообіцяв Юлії Тимошенко підтримати її на президентських виборах і знищити увесь кримінальний компромат на неї, який зберігається в архівах ФСБ Росії (для цього ціна за одну тисячу кубометрів газу на 2009 рік була встановлена значно нижчою, а на наступні роки – 450 доларів), нагадавши Тимошенко про знайдені російськими спецслужбами її закордонні валютні рахунки». «Тимошенко запевнила Путіна, що, ставши Президентом України, вона продовжить термін перебування Чорноморського флоту Росії на 50 років, відмовиться від вступу України до НАТО та Європейського Союзу, а Україна приєднається до Митного та Євразійського союзів», – йдеться у запиті.

У жовтні минулого року Печерський районний суд Києва засудив колишнього прем’єра Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році.
XS
SM
MD
LG