Доступність посилання

ТОП новини

Стан здоров’я Тимошенко не потребує оперативного втручання – член медкомісії


Стан здоров’я колишнього прем’єра Юлії Тимошенко не потребує оперативного втручання. Про це заявив член медичної комісії, керівник відділення Інституту нейрохірургії імені Ромоданова Євген Педаченко.

«Підтверджено ту тактику лікування, яку запропонували українські фахівці, про оперативне втручання наразі не йдеться», – сказав він на брифінгу у Харкові.

Голова комісії, перший заступник міністра охорони здоров’я України Раїса Моісеєнко повідомила, що комісія не отримала від Тимошенко дозволу на оприлюднення її діагнозу.

Водночас Моісеєнко спростувала оприлюднену напередодні деякими ЗМІ інформацію про те, що німецькі медики нібито виявили у Тимошенко грижу хребта. За словами Моісеєнко, у документах іноземних лікарів «діагноз «грижа» не згадувався».

Представник МОЗ також зазначила, що висновки та рекомендації комісії передаються пенітенціарній службі, яка ознайомить із ними Юлію Тимошенко, й після цього вона визначиться, погоджуватися на рекомендоване лікування чи ні.

Щодо потреби Тимошенко у засобах реабілітації, Раїса Моісеєнко наголосила, що колишній прем’єр забезпечена всім необхідним. Вона також додала, що найближчим часом реабілітаційну програму для Тимошенко передадуть німецькі фахівці.

На початку тижня в Україну для обстеження Юлії Тимошенко прибули лікарі з Німеччини і з Канади. До складу комісії також входили українські медики.
XS
SM
MD
LG