Доступність посилання

ТОП новини

Віталій Кличко перемагає хамство


Під час бою Віталія проти британця Дерека Чисори
Під час бою Віталія проти британця Дерека Чисори
Чемпіон світу з боксу у важкій вазі за версією WBC (Всесвітньої боксерської ради) Віталій Кличко успішно захистив свій титул у поєдинку проти британця Дерека Чисори. 40-річний українець здобув 44-ту перемогу у 46 поєдинках на професійному рингу. Зустрічі на мюнхенській арені Olympiahalle передували два прояви відвертої неповаги до суперника з боку 28-річного претендента.

Спочатку під час офіційної церемонії зважування британець дав своєму супернику ляпаса, але боксерів вчасно вдалося розтягти. Президент WBC Хосе Сулейман згодом повідомив про накладення штрафу в розмірі 50 тисяч доларів на Дерека Чисору.

«Це було просто бридко. Тим самим він продемонстрував повну неповагу до спорту, що просто неприпустимо. Дешевий трюк. Тому вирішили покарати Чисору штрафом, щоб він замислився. Він виявився не джентльменом. Гадаю, він розраховував примусити Віталія вийти з психологічної рівноваги, але, впевнений, за свій вчинок доведеться заплатити на рингу», – заявив Хосе Сулейман.

Безпосередньо перед початком бою Чисора вдався до ще однієї хамської витівки – набравши в рота води, випустив її просто в обличчя ще одного українського чемпіона світу з боксу Володимира Кличка, який у цьому поєдинку був асистентом старшого брата.

За таких умов бій став іще й справою честі. Віталій чудово впорався з емоціями і класно контролював хід подій на рингу упродовж усіх дванадцяти раундів. Звісно, прихильники братів-чемпіонів сподівалися на ще переконливішу сатисфакцію – 41-й у кар’єрі нокаут, але британський боксер зімбабвійського походження виявився міцним горішком.

Попри значну кількість пропущених потужних ударів, він часто знаходив можливість адекватно відповісти Віталієві. Як з’ясувалося вже після завершення поєдинку, українець після трьох раундів мав проблеми з лівою рукою, тому й не міг використати свій коронний джеб. Втім, для перемоги одноголосним рішенням суддів вистачило і частини арсеналу чемпіона світу. Рахунок суддівських записок свідчить про відчутну перевагу Кличка – 118:110, 118:110, 119:111.

«Я щасливий, що мені вдалося захистити титул, але розчарований, що не зміг нокаутувати Чисору», – наголосив після бою Віталій Кличко.

«Металіст» наближає футбольну весну

Українські шанувальники футболу звикли у лютому-березні на міжнародній арені бути ще вболівальниками, адже вітчизняні клуби протягом останніх років привчили до успіхів. У нинішньому сезоні більше шансів насолодитися красою гри як такої – «Динамо» завершило свій виступ у Лізі чемпіонів УЄФА ще на стадії кваліфікації і не було успішним у Лізі Європи, «Шахтар» посів останнє місце у посередній групі найпрестижнішого клубного турніру континенту.

Харківський футбольний клуб «Металіст», який першим у своєму квартеті завершив групову стадію Ліги Європи, залишився єдиним представником України в єврокубках. 16 лютого бронзові призери чемпіонату України майже гарантували собі вихід до 1/8 фіналу Ліги Європи.

У четвер підопічні Мирона Маркевича на виїзді розгромили австрійський «Зальцбурґ» з рахунком 4:0. Уже на першій хвилині зустрічі помилку захисту використав Тайсон, наприкінці першого тайму дубль оформив Крістальдо, а на доданих до основного часу гри хвилинах відзначився форвард збірної України Марко Девіч, який вийшов на заміну.

Матч-відповідь відбудеться наступного четверга у Харкові.

В 1/8 фіналу Ліги Європи переможець пари «Зальцбурґ» – «Металіст» зустрінеться з грецьким «Олімпіакосом» або російським «Рубіном». У першому матчі, який відбувся в Казані, сильнішим був «Олімпіакос» – 1:0.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG