Доступність посилання

ТОП новини

Росія звинувачує українське аграрне міністерство у недбалості


Росiя готова вiдновити імпорт українських сирiв, якщо вони будуть належної якостi. Про це заявив голова російської Федеральної служби нагляду в галузі захисту прав споживачів і добробуту людини (Росспоживнагляду) Геннадiй Онищенко.

За його словами, міністерство аграрної політики і продовольства України «ледарює». Онищенко твердить, що Росспоживнагляд надіслав до Києва перелiк документiв, необхідних для відновлення постачання сирів, однак вiдповiдi не отримав. Через це Росспоживнагляд розмістив перелiк документiв на своєму сайтi, щоб виробники могли звернутися безпосередньо до росiйської санiтарної органiзацiї.

Це вже не перший закид російського чиновника на адресу української влади. 11 лютого Прем’єр-міністр України Микола Азаров висловив обурення висловлюваннями Геннадія Онищенка на свою адресу.

Раніше Азаров заявив, що Москва і Київ домовляться з проблеми постачань українських сирів, назвавши цю продукцію високоякісною.

Перед тим Росспоживнагляд тимчасово зупинив ввезення до Росії сирів українських виробників ПП «Прометей» (Чернігівська область), АТ «Пирятинський сир завод» (Полтавська область) і ТОВ «Гадячсир» (Полтавська область).
XS
SM
MD
LG