Доступність посилання

ТОП новини

Цiни на пшеницю у світі зростають через побоювання неврожаю в Україні


Цiни на пшеницю за пiдсумками торгiв у Парижi зростають. Це відбувається вже третю сесiю поспiль через побоювання, що несприятливi погоднi умови в Українi призведуть до низького врожаю озимих i змусять Київ скоротити експорт зерна, передає агентство Bloomberg.

Пшениця з постачанням у травнi подорожчала 20 лютого на 0,8 відсотка – до 211,5 євро за тонну. Листопадовий контракт додав 1,4 відсотка, сягнувши рівня 196,5 євро за тонну.

Уряд України рекомендував зерновим трейдерам обмежити експорт пшеницi у сiльгоспроцi, що завершується 30 червня. Рекомендацiї переглянуть у серединi квiтня, коли визначиться ситуацiя iз врожаєм озимини, а також посiвами ярових.

Мiнiстерство аграрної полiтики i продовольства України запропонувало трейдерам переключитися на експорт ячменю i кукурудзи, оскiльки врожай кукурудзи в 2011 роцi був рекордним.

Мiнiстерство сiльського господарства США минулого тижня знизило прогноз експорту пшеницi з України в 2011–2012 сiльгоспроцi до 6 мільйонів тонн. Попередній аналіз припускав експорт на рівні 7 мільйонів тонн.
XS
SM
MD
LG