Доступність посилання

ТОП новини

Червоний Хрест закликає до щоденного перемир’я в Сирії


Міжнародний комітет Червоного Хреста закликав сьогодні оголошувати в Сирії перемир’я хоча б на дві години щодня в фактичних бойових діях, які влада веде проти опозиції, щоб служби порятунку мали змогу дістатися до цивільного населення.

Як заявив президент організації Якоб Келленберґер, становище в регіонах, які потерпіли від протистояння найбільше, зокрема, в місті Хомсі в центрі країни, вимагає «негайного» припинення бойових дій.

За словами сирійських активістів, лише сьогодні не менш як 16 людей загинули і десятки поранені внаслідок нового обстрілу урядовими силами районів Хомса, які утримують супротивники влади авторитарного президента Башара аль-Асада. За цими даними, урядові сили розміщують навколо району Хомса Баба-Амр підкріплення з танками, ймовірно, готуючись до штурму міста, яке перебуває в фактичній облозі урядових сил уже 18 днів.

Так само сьогодні надійшли повідомлення, що урядові силовики відкрили вогонь по демонстрації протесту в університеті міста Алеппо на півночі Сирії. Про жертв чи потерпілих від цього обстрілу наразі не повідомляли.

За оцінками, кількість жертв збройного придушення силовими структурами сирійської влади виступів опозиції, що розпочалися в Сирії в березні минулого року, перевищує 6 тисяч людей; сирійські правозахисники називають число в понад 7 тисяч 200 загиблих.
XS
SM
MD
LG