Доступність посилання

ТОП новини

Греція уникла «кошмарного сценарію» – міністр фінансів


Міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос заявив у вівторок, що його країна уникла «кошмарного сценарію», погодившись на умови угоди про надання їй фінансової допомоги в вигляді позики на суму в 130 мільярдів євро і списання частини дотеперішнього державного боргу.

Уряд Греції зустрічається цього дня, щоб обговорити шляхи втілення суворих реформ, яких вимагають міжнародні позикодавці в обмін на пакет допомоги, вже другий за останні роки, серед яких різке скорочення бюджетних витрат і суворий контроль за фінансовою сферою Греції з боку позикодавців.

Уряд має трохи більш як тиждень часу, щоб до кінця місяця ухвалити деякі з першочергових кроків на виконання вимог. Серед них, зокрема, скорочення витрат більш як на 3 мільярди євро. Ці заходи є передумовою надання першого траншу нинішнього другого пакету допомоги, який остаточно узгодили в перебігу переговорів, які закінчилися під ранок вівторка.

Раніше Греція вже здійснила низку подібних суворих заходів бюджетних заощаджень за умовами першого пакету допомоги, наданого 2010 року, але його не вистачило для виведення країни з глибокої бюджетної і боргової кризи.
XS
SM
MD
LG