Доступність посилання

ТОП новини

Берлінська клініка Charité: Тимошенко серйозно хвора


Німецькі лікарі, які брали участь в обстеженні Юлії Тимошенко у Качанівській колонії № 54 міста Харкова, наголошують на дотриманні домовленості про конфіденційність інформації, однак не заперечують, що ситуація зі станом здоров’я колишнього прем’єр-міністра України дуже серйозна. Про це в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода повідомила у вівторок речниця берлінської клініки Charité Штефані Вінде.

З її словами, це підтвердив голова правління берлінської клініки Charité професор Карл Макс Айнгойпль. Однак, за словами Вінде, подробиці будуть оприлюднені пізніше. «Поки що немає остаточного звіту, підтвердженого міжнародною комісією лікарів; ще також не відомо, коли такий остаточний звіт буде наданий, оскільки надійшли ще не всі результати обстеження. Нам ще бракує даних, на основі яких можна створити остаточну картину», – заявила Штефані Вінде.

Вона наголосила, що закони лікарської етики «стоять на першому найвищому місці» і не дозволяють говорити про деталі обстеження пацієнта. «Я можу лише підтвердити те, що пан Айнгойпль мені говорив, що пані Тимошенко серйозно хвора. Це те, що можна цитувати, посилаючись на мене, це я можу засвідчити», – повідомила речниця клініки Charité Штефані Вінде.

14 лютого професор клініки Карл Макс Айнгойпль та керівник травматологічного відділення Норберт Гаас взяли участь в обстеженні Юлії Тимошенко.
XS
SM
MD
LG