Доступність посилання

ТОП новини

У сутичках в Афганістані через спалення Корану вже 7 загиблих


Міністерство внутрішніх справ Афганістану заявило, що не менш як сім людей загинули сьогодні в сутичках із правоохоронцями учасників протестів, які відбулися в кількох місцях країни, проти спалення примірників Корану на базі міжнародних сил.

За повідомленням, по одній людині загинуло під час протестів у столиці Кабулі, місті Джалалабаді та провінції Лоґар, коли демонстранти нападали на бази міжнародних сил, афганські урядові будівлі і бійців спецзагонів афганської поліції. Іще четверо загинули в провінції Парван під час протесту біля авіабази Баграм, у якій і сталось позавчора спалення Корану. Раніше сьогодні місцеві урядовці заявляли, що в протесті біля бази Баграм загинули до шести демонстрантів.

Тим часом посольство США в Кабулі рекомендувало сьогодні своїм працівникам не виходити з дому на вулиці з міркувань безпеки.

До протестів, які тривають уже другий день під гаслами на кшталт «Смерть Америці!», призвели повідомлення, що позавчора на базі в Баграмі військовослужбовці міжнародних сил спалили кілька примірників Корану. Як стверджують, інцидент стався через незнання ісламських звичаїв, які вважають священним кожен примірник Корану. Вибачення за це вже принесли командування Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані, а також США, військові яких становлять більшість цих сил.
XS
SM
MD
LG