Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» вимагає припинити спекуляції навколо здоров’я Тимошенко


Партія «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», лідером якої є ув’язнена колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, заявила в середу, що вимагає від Міністерства охорони здоров’я, Генеральної прокуратури і Державної пенітенціарної служби «припинити спекуляції та дезінформації на тему здоров’я» колишнього прем’єра.

Як стверджує партія, голова комісії, заступник міністра охорони здоров’я Раїса Моісеєнко на інші члени медкомісії від МОЗ, представники Генпрокуратури та пенітенціарної служби, «проводячи брехливі прес-конференції, тиражували спотворений діагноз, коментували дії закордонних фахівців і своїми заявами продовжували виправдовувати режим Януковича та свідомо займалися дезінформацією громадськості».

На думку партії, таким чином чиновники намагаються «виконати політичне замовлення Банкової з дискредитації лідера опозиції Юлії Тимошенко».

Партія висловила сподівання, що влада «також прислухається до прохання німецьких лікарів», які наголошували на дотриманні домовленості про конфіденційність інформації про стан здоров’я Тимошенко.

Раніше в середу з заявою такого ж змісту на адресу опозиції і засобів інформації виступило Міністерство охорони здоров’я.

МОЗ заявило, що «підтримує та приєднується до заклику німецьких лікарів припинити фальсифікацію результатів обстеження ув’язненої Юлії Тимошенко та безпідставні спекуляції українських ЗМІ і членів опозиції на темі щодо стану її здоров’я».

У МОЗ наголосили на тому, що жодних результатів обстеження Юлії Тимошенко оприлюднено не було, і висновки спільної міжнародної комісії, як і будь-яка інформація стосовно діагнозу пацієнтки, що є лікарською таємницею, жодним з фахівців, які входили до складу комісії, не розголошувалась ані в офіційних інформаційних повідомленнях щодо медичних оглядів Тимошенко, ані у коментарях засобам інформації. Українські медики виконали усі домовленості щодо збереження конфіденційності оглядів, запевнило міністерство.
XS
SM
MD
LG