Доступність посилання

ТОП новини

Канадський лікар: влада не дозволила взяти в Тимошенко необхідні аналізи


Українська влада не дозволила канадським лікарям зробити необхідні аналізи для встановлення діагнозу колишньому прем’єрові Юлії Тимошенко, а сама ув’язнена від аналізів не відмовлялася, стверджує лікар Петро Куйтан, який був у складі медичної комісії.

«Незважаючи на те, що в канадської команди було обладнання для проведення аналізів, яке могло видати результати негайно, українська влада відмовилася дозволити його використання, заявляючи, що ми порушимо кілька законів. А це може призвести до кримінального переслідування», – мовиться в заяві лікаря, текст якої подає інтернет-видання «Українська правда».

За словами лікаря, після зустрічі з Тимошенко стало зрозуміло, що вона потребує аналізу крові і токсикологічного тестування.

Куйтан додав, що лікарі звернули увагу чиновників на те, що їх запросив саме український уряд, а привезене устаткування було перераховано в оригінальних офіційних документах.

«Пані Тимошенко була в повній згоді з нашими пропозиціями і просила про конфіденційне і незалежне тестування», – наголосив канадський фахівець, відзначивши при цьому, що «владні чиновники також заборонили збирання будь-яких необхідних зразків для аналізу».

«Будь-які заяви про те, що вона відмовилася від незалежного тестування, є неправдою», – наголосив Куйтан. «Я також висловив занепокоєння з приводу введених їй речовин, які заборонені в Канаді», – додав лікар.

Сьогодні вранці Державна пенітенціарна служба України заявила, що Тимошенко в черговий раз відмовилася від клінічного аналізу крові. Водночас у пенітенціарній службі наголосили, що результати таких аналізів необхідні іноземним медикам для підготовки остаточних висновків і рекомендацій щодо стану її здоров'я.

Раніше, під час роботи міжнародної комісії, що обстежувала Тимошенко, і після її закінчення українські чиновники теж повідомляли, що колишня прем’єр відмовилася від аналізу крові, «незважаючи на рекомендації німецьких, канадських та українських фахівців».
XS
SM
MD
LG