Доступність посилання

ТОП новини

Київські кадети


Кадети. Київський кадетський корпус,
Кадети. Київський кадетський корпус,
Київ – У столиці взялися за відродження кадетських традицій. Один із київських ліцеїв-інтернатів перекваліфікували у справжній кадетський корпус. Як живеться українським кадетам?

Кадети навчаються за звичайною шкільною програмою, але до звичайних предметів додано ще й курс військово-патріотичного виховання.

Діти не лише навчаються, а й протягом 5 днів на тиждень проживають у ліцеї. Учні-кадети коридорами навчального закладу ходять у формі, навіть першокласники.
Дівчатка навчаються окремо.

Кадетські традиції, пояснюють викладачі школи, в Україні втрачені, тому доводиться запозичувати елементи з історії. «Кадети часів царської Росії не оптимальний еталон, але що робити?..» – бідкаються вони.

До кадетів посилені вимоги і в аспекті дисципліни. Погано себе поводиш – втрачаєш погони на тиждень. Щоб повернути відзнаки, треба постаратись.

Поруч із кадетськими в школі лишились і звичайні класи. У них немає розподілу на класи для хлопчиків та дівчаток, ніхто не мусить носити військову форму. Але з часом усі класи ліцею переформатують, кажуть у школі.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG