Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба: Іващенку призначили додаткове лікування


Колишньому тимчасовому виконувачу обов'язків міністра оборони України Валерію Іващенку після медичного огляду, проведеного 23 лютого, призначено додаткове медикаментозне та фізіотерапевтичне лікування, повідомила прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

Згідно з повідомленням, Іващенка оглянули на території Київського СІЗО лікарі МОЗ та пенітенціарної служби.

«За результатами медичного огляду члени комісії констатували, що з 24 січня цього року Іващенко відзначає певне покращання стану свого здоров’я, зменшення больового синдрому. Загальний стан хворого лікарі визнали задовільним», – наголосила прес-служба.

В акті комісійного огляду також зазначено, що лікування в спеціалізованих закладах охорони здоров'я за межами Київського СІЗО в'язень не потребує.
Наразі Іващенко продовжує в повному обсязі отримувати лікування в медичній частині Київського СІЗО, призначене за результатами попередніх оглядів фахівців МОЗ.

«Водночас за результатами вчорашнього комісійного огляду Іващенку призначено додаткове медикаментозне та фізіотерапевтичне лікування, яке проводитиметься в межах Київського СІЗО», – зазначили в прес-службі.

За станом здоров'я Іващенка, як і раніше, спостерігає медперсонал СІЗО.

Генеральна прокуратура 20 серпня 2010 року порушила проти Іващенка кримінальну справу за зловживання владою або службовим становищем. Іващенку обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Певний час він перебував у Лікарні швидкої допомоги Києва, крім того, оголошував голодування. Медики після обстеження Іващенка рекомендували йому лікування в неврологічному стаціонарі.

19 грудня 2011 року колегія суддів Печерського районного суду Києва задовольнила клопотання адвокатів Іващенка та зобов’язала Управління Державної пенітенціарної служби України в Києві та Київській області забезпечити його лікування.
XS
SM
MD
LG