Доступність посилання

ТОП новини

Росспоживнагляд може розширити перелік українських підприємств, які не постачатимуть сир до Росії


Сири українського виробництва
Сири українського виробництва
У Росспоживнагляді не виключили, що список українських підприємств, яким заборонено постачання сиру на ринок Росії, буде збільшено.

«Найімовірніше, буде розширене тлумачення списку постачальників на російський ринок щодо небажаності їхніх постачань на територію нашої країни», – заявив російському агентству «Інтерфакс» керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко.

Він сказав, що українська сторона не надто прагне вирішити сирну проблему. «Те, що відбувається у відносинах, можна характеризувати як демонстрацію активності, але ніяк не бажання якнайшвидшого вирішення питання», – заявив Онищенко.

Онищенко також повідомив, що Росспоживнагляд не задоволений якістю документів, які надійшли від українських виробників сиру. За його словами, пакет документів був значним за обсягом, але не відповідав національним і міжнародним нормам.

«Ми відклали розгляд цих документів, очікуючи офіційних документів від компетентних органів України відповідно до встановленого порядку», – повідомив керівник Росспоживнагляду.

«Зате ми бачимо посилення вербальної активності, ухвалюються якісь закони, сенс яких, судячи з коментарів, має войовничо неконструктивний характер. Лунають коментарі лідерів деяких політичних утворень цієї країни (України). На нашу думку, мета цього – внести в технічний формат наведення порядку, що ледве налагоджується, перешкоди й повністю загальмувати цей процес», – сказав Онищенко.

Учора Верховна Рада України ухвалила закон, за яким у випадку, якщо інші держави, митні союзи або економічні співдружності обмежують реалізацію законних прав та інтересів суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності України, у відповідь на такі дії можуть вживатися адекватні заходи.

Раніше цього тижня Онищенко заявив, що не бачить серйозних перешкод для вирішення української «сирної» проблеми.

Перед тим повідомлялося про трьох українських виробників, чиї сири заборонили до ввезення в Росії, потім цей перелік розширили.

Онищенко раніше заявив, що претензії до українського сиру пов'язані з тим, що він не відповідає російському техрегламентові на молоко та молочну продукцію.
XS
SM
MD
LG