Доступність посилання

ТОП новини

Суд засудив Юрія Луценка до 4 років позбавлення волі


Юрій Луценко в залі суду, 27 лютого 2012 року
Юрій Луценко в залі суду, 27 лютого 2012 року
Київ – Печерський районний суд Києва визнав екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка винним у скоєнні посадових злочинів і засудив до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також суд своїм рішенням позбавив Луценка першого рангу державного службовця і заборонив обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та організаційно-виконавчими функціями підприємств, організацій та установ усіх форм власності, упродовж двох років.

Також суд дійшов висновку про необхідність стягнути з Луценка на користь МВС України понад 643 тисячі гривень як компенсацію за незаконне святкування Дня міліції в Палаці «Україна» у 2008-2009 роках.

Сам екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що вважає свій вирок подарунком Віктору Януковичу до 2-ї річниці його президентства.
Любий Вікторе Федоровичу, вітаємо вас з другою інавгурацією
Юрій Луценко

Про це він заявив журналістам після завершення оголошення вироку. «Я думаю, після цього – голосно чи неголосно – звучатиме: любий Вікторе Федоровичу, вітаємо вас з другою інавгурацією», – сказав Луценко.

Водночас екс-міністр зауважив, що в основу вироку були покладені не покази свідків, надані ними в судовому засіданні, не вивчені докази, не дослідження результатів експертиз, а безпосередньо те, що було написано прокуратурою в обвинувальному висновку.

Сторона державного обвинувачення у справі просила засудити Юрія Луценка до 4 років і 6 місяців позбавлення волі.

Соратник Луценка, депутат Верховної Ради від НУНС Володимир Ар’єв заявив сьогодні в коментарі Радіо Свобода, що за будь-якого рішення суду буде подано апеляцію.

«Ми дійдемо до Європейського суду, бо розуміємо, що жодної провини протягом судових слухань і судового слідства прокуратурі довести не вдалося», – наголосив Ар’єв.

Луценко і його колишній водій Леонід Приступлюк не визнають себе винними в інкримінованих їм злочинах.

Під час оголошення вироку під стінами суду тривала акція протесту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG