Доступність посилання

ТОП новини

Януковичу потрібно відмовитися від надмірної розкоші (огляд преси)


Київ – Влада не мала іншого вибору, як засудити Юрія Луценка. Вона опинялася в програшній ситуації за будь-якого вироку, наголошує в «Газеті по-українськи» політолог Михайло Погребинський. Він вважає, якби влада відразу усвідомила небезпеку для себе подібних справ, зробила б загальну амністію всіх засуджених за формальні порушення. Заголовок матеріалу «Я не раз казав, що Луценко небезпечний при владі».

Для того щоб Віктор Янукович міг вести відкритий діалог із суспільством, йому потрібно відмовитися від багатьох речей, а саме: від надмірної охорони, надмірної розкоші, від Межигір’я, від протекціонізму для своєї сім’ї. В українській ситуації, де в суспільстві існує подвійна мораль, важливими є не слова, а дії. А поки цього немає, публічні зустрічі і розмови Президента з представниками ЗМІ більше схожі на окозамилювання, переконаний експерт газети «День». Стаття називається «Розмова із країною. Спроба№2».

Вболівальникам, які їдуть на Євро-2012, необхідно терміново зробити щеплення від кору і краснухи. А тим, хто боїться підхопити в Україні туберкульоз, радять уникати багатолюдних місць. Ці рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я, як стверджує газета «Сегодня», можуть відбити бажання у багатьох охочих приїхати на чемпіонат в Україну. До того ж, організація попереджає про ризики захворіти в Україні на сказ та ботулізм. Про інші застереження ВООЗ ідеться в публікації «Щеплення для фанів Євро-2012».

Ситуація, що склалася сьогодні в сфері торгівлі дитячими товарами, близька до критичної. Як інформує газета «Факти», половина іграшок, перевірених Держспоживінспекцією, були визнані небезпечними або не відповідали нормам. Зокрема, з’ясувалося, що гумових качат для ванни часто роблять з пластика, який розм'якшують токсичними хімічними речовинами.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG