Доступність посилання

ТОП новини

Українські в’язниці посилюють режим безпеки


Українські в’язниці вчаться зупиняти втікачів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

У Стрижавській виправній колонії провели показові тренування з затримання втікачів

Цього року Державна пенітенціарна служба планує посилити режим безпеки у виправних закладах та слідчих ізоляторах, у яких перебувають за ґратами 150 тисяч осіб. Про це на останній колегії ДПС заявив голова пенітенціарної служби Олександр Лісіцков. За його словами, важливим елементом безпеки стануть навчання особового складу.

«Це щоденна копітка праця обласного рівня та безпосередньо установ. Є позитивні зрушення, – каже він. – У Вінниці пройшли навчання, під час яких спецпідрозділ пенітенціарної служби мав зупинити в’язнів, які намагаються втекти із заручником. Даю 99,9%, що в реальності такого не станеться, але ми маємо відповідні підрозділи, вони екіпіровані й навчені».

За минулий рік із українських виправних закладів не було жодної втечі, свідчить офіційна статистика. Випадок втечі в’язнів, подібний до того, який змоделювали у Вінниці, у Стрижавській виправній колонії, мав місце у цьому виправному закладі 15 років тому.

Цього року навчання з підтримання безпеки виправних закладів вже відбулися у колоніях Вінницької та Житомирської областей, де тримають третину засуджених за найтяжчі злочини в Україні.
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG