Доступність посилання

ТОП новини

Москва хоче відновити дипломатичні відносини з Тбілісі


Будівля МЗС Росії у Москві
Будівля МЗС Росії у Москві
Росія готова ввести на взаємній основі безвізовий режим з Грузією і пропонує відновити дипломатичні відносини між двома країнами. Про це йдеться в заяві офіційного представника МЗС Росії Олександра Лукашевича.

«Ми були і залишаємося зацікавленими у зміцненні зв’язків між народами Росії та Грузії. Готові ввести на взаємній основі безвізовий режим для громадян Грузії. Для цього необхідно, щоб грузинська сторона забезпечила надійні правові умови, які гарантували б безпеку росіян, які відвідують Грузію», – заявив офіційний представник МЗС Росії, додавши, що Москва пропонує також відновити дипломатичні відносини між двома країнами і чекає реакції Тбілісі на ці пропозиції.

Раніше цього тижня Грузія скасувала візовий режим із Росією – про це президент Міхеїл Саакашвілі оголосив, виступаючи в вівторок у парламенті.

Дипломатичні відносини між Москвою і Тбілісі були перервані в 2008 році у зв’язку зі збройним конфліктом Росії проти Грузії. Візовий режим для грузинів Росія запровадила ще 2000 року, Грузія тоді ж аналогічно відповіла на цей крок.
XS
SM
MD
LG