Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь може заборонити ввезення низки українських продуктів – Держветфітослужба


Білорусь у відповідь на заборону Україною постачань білоруської м’ясо-молочної продукції планує найближчим часом вжити аналогічних заходів щодо українських продуктів. Про це повідомили у Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України.

Згідно з повідомленням відомства, про це білоруська сторона заявила під час зустрічі 2 березня голови Держветфітослужби України Івана Бісюка з першим заступником директора департаменту ветеринарії та продовольства Міністерства сільського господарства Білорусі Юрієм Пивоварчиком.

«Українська сторона запропонувала конкретні дії для вирішення ситуації навколо заборони ввезення на територію України молочної та м’ясної продукції з Білорусі. Проте замість визначення спільних дій білоруська сторона заявила про можливе введення заборони на ввезення продукції українського виробництва найближчим часом», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, мова йде про українську соняшникову олію, сіль, кукурудзу, кондитерські вироби та шрот. Держветфітослужба заявляє, що всі її пропозиції щодо врегулювання ситуації білоруська сторона відхилила. Водночас Україна запропонувала провести перевірки системи моніторингу та інспекції білоруських підприємств.

«Натомість Білорусь як член Митного союзу повідомила Україну про те, що проситиме підтримки у Росії та Казахстану в питанні запровадження заборони на імпорт української продукції», – цитує прес-служба Івана Бісюка.

Керівник Держветфітослужби також заявив, що Україна запровадила заборону на ввезення білоруських молокопродуктів «виключно через масові випадки виявлення в ній антибіотиків».

1 березня Держветфітослужба України тимчасово зупинила ввезення на територію України молока та молочних продуктів із Білорусі, а також тварин, сприйнятливих до АЧС (африканської чуми свиней), продукції та сировини з них.
XS
SM
MD
LG