Доступність посилання

ТОП новини

Більшість москвичів не підтримали Путіна (огляд преси)


Київ – Вибори в Росії засвідчили, що розкол у російському суспільстві значно поглибився, стверджує газета «День». Понад половина виборців у Москві за Путіна не проголосували. Фактично столицю новий-старий президент-прем’єр втратив, і це вкрай тривожна для нього ознака. Адже революції найчастіше починаються у столицях, а контрреволюції – на околицях. І це вже стало головним болем російської влади, переконує видання у статті «Російська виборча багатокрапка».

Новий етап українсько-російських газових переговорів буде ще активнішим, ніж попередній, стверджують «Економічні відомості». Адже раніше в ролі господаря Кремля виступав Дмитро Медведєв, а Володимир Путін на посаді прем’єра лише контролював нафтогазовий сектор країни, не маючи, фактично, відповідних повноважень у системі державної влади. Тепер, як повноправний глава держави, він стане активніше впливати на переговорний процес, про що свідчать останні заяви російського посла в Україні Михайла Зурабова. Стаття має заголовок «Газ загусне».

«Газета по-українськи» пише, що Євросоюз і Янукович вступають у зону конфліктів. Оскільки, на думку газетярів, антидемократичні тенденції в Україні лише міцнішатимуть, то критика з боку Брюсселя теж посилюватиметься. До чого все може зрештою дійти, продемонструвала минулого тижня Білорусь. Конкретніше про це йдеться в публікації «Президент припиняє гру в євроінтеграцію».

На лікування агресивної форми раку молочної залози цього року держава не передбачила жодної копійки, інформує газета «Україна молода». Видання нагадує, що в Україні щороку реєструють 17 тисяч нових випадків раку молочної залози, яка на сьогодні є найпоширенішою онкопатологією серед жінок. Але якщо в цивілізованих країнах світу хворі на рак цілком можуть розраховувати на підтримку держави у дорогому лікуванні, то в Україні онкохворі лишаються сам на сам зі своєю бідою. Про це наголошується в матеріалі «Смертельне безгрошів’я».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG