Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: стаття міністрів закордонних справ країн ЄС – продовження діалогу на шляху євроінтеграції


У Міністерстві закордонних справ України вважають, що стаття глав МЗС Швеції, Великої Британії, Чехії, Польщі та Німеччини щодо перспектив угоди про асоціацію з Євросоюзом є продовженням діалогу на шляху євроінтеграції.

«Сам факт цієї статті – це ознака продовження діалогу», – сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин в ефірі «5 каналу».

Він зазначив, що всі ці міністри багато зробили для того, щоб переговори щодо угоди про асоціацію успішно завершилися.

Свою відповідь європейським колегам глава українського МЗС викладе незабаром у своїй статті. За словами Волошина, її текст уже підготовлено й узгоджено.

«Ця стаття, напевно, не випадково з'являється в день оголошення результатів виборів президента Росії», – зазначив представник МЗС. За його словами, в Європі бачать заклики з боку російського керівництва до України вступити до Митного союзу. Він додав, що факт появи цієї статті свідчить про те, що європейські колеги розуміють, що вступ України до Митного союзу, її іншій геополітичний вибір «стане поразкою Європи насамперед».

4 березня у New York Times та International Herald Tribune було опубліковано статтю глав МЗС Швеції, Об’єднаного Королівства, Чехії, Польщі та Німеччини, в якій ідеться про те, що ситуація з угодою про асоціацію зайшла в глухий кут і «ключ», щоб вийти з нього, – в української сторони.
XS
SM
MD
LG