Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст спростовує повідомлення про зміни порядку посвідчення угод про відчуження, заставу нерухомого майна


Міністерство юстиції України роз’яснює, що порядок посвідчення договорів про відчуження або заставу нерухомого майна не містить жодних змін і стосується виключно нотаріусів та порядку вчинення ними нотаріальних дій.
Про це повідомили у прес-службі Мін’юсту.

У зв‘язку з поширенням у засобах масової інформації недостовірного повідомлення щодо начебто зміни порядку посвідчення договорів про відчуження або заставу нерухомого майна, Міністерство юстиції повідомляє, що 22 лютого 2012 року Міністерством юстиції було видано наказ № 296/5, яким затверджено Порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України.

Даний порядок не містить жодних змін щодо посвідчення договорів про відчуження або заставу нерухомого та рухомого майна й стосується виключно нотаріусів та порядку вчинення ними нотаріальних дій.

Так, підпунктом 2.2 пункту 2 глави 2 розділу ІІ Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України встановлюється, що договори про відчуження або заставу нерухомого та рухомого майна посвідчуються нотаріусом після перевірки відсутності податкової застави.

Днями у пресі з’явилася інформація про те, що відповідно до наказу № 296/522 Міністерства юстиції з 7 березня 2012 року будь-яка угода купівлі-продажу майна, при укладанні якої потрібне завірення у нотаріуса, буде потребувати додатково ще й письмового погодження цієї угоди з Податковою.
XS
SM
MD
LG