Доступність посилання

ТОП новини

Президент Афганістану: є поступ у переговорах про угоду зі США


Президент Афганістану Хамід Карзай заявив сьогодні, що досягнений поступ у переговорах зі Сполученими Штатами Америки про умови очікуваної угоди про стратегічне партнерство між ними.

Як сказав він на прес-конференції, його країна «має власні умови стратегічних відносин зі США» і працює над ними з американською владою.

Зокрема, за його словами, в перебігу вчорашніх переговорів афганська сторона «мала деякі питання і попросила пояснень».

Загалом, сказав Карзай, протягом останнього тижня в цих переговорах досягли поступу, і «Афганістан хоче, щоб він був іще більший».

Планована угода має на меті оформити продовження відносин Сполучених Штатів Америки і Афганістану після виведення з країни американських бойових військ наприкінці 2014 року і збереження їхньої військової присутності в Афганістані вже на правах радників і навчальних підрозділів.

Учора неназваний урядовець афганського Міністерства закордонних справ повідомляв агентству Reuters, що переговори про цю угоду зайшли в глухий кут. За його словами, зокрема, зупинено переговори про угоду щодо припинення неоголошених нічних рейдів військ США по домівках підозрюваних афганців, також немає згоди про графік передачі американцями афганцям контролю за в’язницями.

Представник посольства США в Кабулі підтвердив учора, що, можливо, угоди про партнерство досягти не вдасться.
XS
SM
MD
LG