Доступність посилання

ТОП новини

Обама виключає односторонню воєнну акцію в Сирії


Президент США Барак Обама заявив у вівторок, що Сполучені Штати не підуть на односторонню воєнну акцію в Сирії, щоб покласти край кровопролиттю в цій країні.

Як сказав він на прес-конференції в Білому домі, думати про таку можливість чи про якесь подібне «просте рішення» було б помилкою.

Обама наголосив, що «диктатор», президент Сирії Башар аль-Асад, урешті «впаде», як це ставалося з диктаторами в минулому, але думка про те, що «будь-яку проблему можна вирішити, пославши військових», не справджувалася в минулому і не справдиться зараз.

У понеділок до закликів завдати воєнного удару по сирійському режимові, які лунають час від часу, долучився впливовий американський політик, сенатор і колишній кандидат на президента Джон МакКейн. Виступаючи в Сенаті, він закликав США очолити міжнародну воєнну повітряну кампанію проти сил Асада, щоб позбавити їх можливості придушувати опозицію.

За оцінками ООН, у Сирії з березня минулого року, від початку масових виступів опозиції проти влади Асада і їхнього жорстокого придушення, загинуло значно більше як 7 тисяч 500 людей. Сирійська опозиція заявляє про більш як 8 тисяч загиблих.
XS
SM
MD
LG