Доступність посилання

ТОП новини

Янукович доручив провести виплати вкладникам Ощадбанку СРСР


Президент України Віктор Янукович доручив уряду забезпечити виплату у період із червня до грудня 6 мільйонам вкладників Ощадбанку колишнього СРСР компенсації за знеціненими вкладами у розмірі до тисячі гривень. Про це він заявив під час розширеного засідання Кабінету Міністрів.

Глава держави поклав персональну відповідальність за організацію виплат на Прем’єр-міністра, голову Національного банку України та віце-прем’єра з соціальних питань.

«Попередній уряд зупинив програму повернення заощаджень вкладникам Ощадбанку, але залишилася значна кількість громадян, які не змогли отримати обіцяну компенсацію. До таких громадян належать понад шість мільйонів. Починаючи з 1 червня і до кінця цього року цю частину боргу буде повернено», – зазначив Президент і наголосив на неприпустимості черг під час отримання цих виплат.

Наприкінці минулого року уряд мав підготувати законопроект про внесення поправок до закону про держгарантії та повернення знецінених заощаджень в установах Ощадбанку та Укрдержстраху колишнього СРСР, щоб відновити їх виплату. За даними Мінфіну, реальна чисельність таких вкладників і сума зобов’язань перед ними не визначена – потрібна інвентаризація та створення електронної системи, а також законодавче закріплення системи виплат.

За даними народного депутата від фракції БЮТБ Юрія Полунєєва, сума індексованих знецінених вкладів в Ощадбанку, згідно з даними інвентаризаційного реєстру на початок 2011 року, становить 60 мільярдів гривень, до реєстру вкладників включено понад 11,7 мільйона громадян
XS
SM
MD
LG